Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@13:27:41 GMT

ردپای مرگ در خوزستان/ شیوع کرونا به سرعت نور

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۰۶۳۳۸

ردپای مرگ در خوزستان/ شیوع کرونا به سرعت نور

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - کوثر کریمی: مدتهاست که دیگر رنگ و بوی جشن و شادی در شهرها حس نمی‌شود، دیگر شنیدن صدای بوق‌های ممتد کاروان‌های عروسی یا چراغانی‌های رنگین مراسم‌های شادی برای همه به خاطره تبدیل شده است.

این روزها هر کجا که می‌روی و به هر خیابان که پا می‌گذاری، بوی مرگ می‌دهد؛ سر در بیشتر خانه‌ها بنرها و پارچه‌های عزا آویخته‌اند و گاهی برای بیشتر از یک نفر از اعضای هر خانواده بنر عزا گذاشته‌اند و این‌گونه است که می‌شود جولان کرونا را سوار بر مرکب مرگ مشاهده کرد که در خوزستان می تازد و قربانی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز، ظرفیت پذیرش در بیمارستان‌های خوزستان تکمیل شده و می‌توان ردپای مرگ را در این استان احساس کرد.

ظرفیت همه بیمارستان‌ها به جز سه بیمارستان تک تخصصی بیماران اعصاب و روان، سرطان و سوانح سوختگی به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده و حجم مراجعه‌کنندگان روزانه به بیمارستان‌ها نیز از مرز هشت هزار نفر گذشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین اعلام کرده که بیمارستان‌های بخش خصوصی هنوز آن‌چنان که باید و شاید همکاری لازم را در زمینه پذیرش بیماران کرونایی ندارند.

از سویی دیگر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز با گلایه از انجام عمل‌های جراحی غیرضروری حوزه زیبایی از مردم درخواست دارد که بیشتر مراعات کنند.

برخی از شهروندان اهوازی نیز از دریافت آمپول‌های درمانی با قیمت یک میلیون تومان برای درمان ابتلاء به کرونای خود گلایه دارند.

هرچند مجوز ساخت بیمارستان صحرایی به ارتش داده شده ولی به نظر می‌رسد با این وضعیت بحرانی در استان خوزستان باید تعطیلی دو هفته‌ای همراه با منع تردد درون استانی و برون استانی برای شکست زنجیره شیوع ویروس کرونا اعمال شود تا از آن به عنوان یک راهکار رسیدن به هدف در کوتاه‌مدت بهره‌مند شد و به صورت همزمان واکسیناسیون عمومی سرعت بیشتری به خود بگیرد.

برخی از شهروندان نیز به دلیل اینکه با ابتلاء به کرونا متحمل هزینه‌های درمانی بسیاری شده‌اند، خواستار تعیین تنفس برای بازپرداخت اقساط تسهیلات هستند؛ زیرا بر اساس اعلام آنها بعضی از بانک‌ها حتی برای اقساط معوق تسهیلات ازدواج نیز تماس گرفته‌اند.

در صورت تعطیلی نیز معافیت‌های مالیاتی، تعریف بسته‌های تشویقی و یا بازپرداخت به صورت اقساطی برای اصناف نیز باید پیش‌بینی شود.

همچنین برخی از پرسنل قراردادی و یا پیمانکاری ادارات و دستگاه‌های مختلف نیز از رعایت نشدن بخشنامه‌های مربوط به دورکاری گلایه دارند که انتظار می‌رود اداره کل بازرسی استانداری خوزستان با جدیت بیشتری این موضوع را رصد کند.

تعطیلی ۲ هفته‌ای خوزستان منوط به تصمیم‌گیری ستاد ملی کرونا

ولی‌الله حیاتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مذاکره با ستاد ملی برای تعطیلی استان انجام شده که مسائل مربوطه روز شنبه در ستاد ملی کرونا مطرح و آنجا تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود: همچنین برای احداث بیمارستان‌های صحرایی یک سری پیگیری‌ها انجام و به ارتش نیز مجوز داده شده تا نسبت به برپایی بیمارستان صحرایی در برخی شهرها از جمله شهرستان شوش اقدام کند.

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا خوزستان تصریح کرد: احداث بیمارستان صحرایی با هدف کمک به سیستم شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌ها صورت می‌گیرد.

حیاتی یادآور شد: رعایت دورکاری کارکنان ادارات نیز از سوی اداره کل بازرسی استانداری به صورت مستمر بررسی و نظارت می‌شود.

تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های خوزستان

فرهاد سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت بیمارستان‌های خوزستان اظهار کرد: اوضاع خوبی نیست زیرا بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اهواز (با زیرمجموعه بودن چندین شهر خوزستان) تقریباً پر شده و به تخت بیمارستانی به ویژه تخت‌های مراقبت ویژه نیاز است.

وی افزود: بیشتر مراکز درمانی و اکثر بیمارستان‌های خصوصی و دولتی در اختیار کووید -۱۹ قرار گرفته‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: بیمارستان سلامت برای بیماران روان‌پزشکی به عنوان بیمارستان تک تخصصی، بیمارستان شفا (بیماران سرطانی) و بیمارستان سوانح سوختگی تنها بیمارستان‌هایی هستند که پذیرش بیمار کرونایی ندارند؛ همچنین با توجه به مستعد بودن این بیماران برای ابتلاء به کرونا به هیچ وجه امکان پذیرش مبتلایان کرونا در این بیمارستان‌ها وجود ندارد.

سلطانی با اشاره به اینکه مراجعه روزانه بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌های استان بیش از هشت هزار نفر است، ادامه داد: محدودیت‌هایی در زمینه دارو وجود دارد ولی بیشتر بحث گرانی داروی بیماران مطرح است؛ بخشی از هزینه دارو را بیمار و بخشی را بیمه تقبل می‌کند ولی افرادی که به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه و تحت درمان قرار می‌گیرند، مسئله گرانی دارو برای آنها سنگین است.

وی با اشاره به اینکه برخی بیماران کرونایی مثبت نیز به طور روزانه برای دریافت دارو به بیمارستان مراجعه می‌کنند، عنوان کرد: از مردم درخواست داریم که کمی به فکر خودشان باشند زیرا در حال حاضر همه چیز بر سر سیستم درمان خراب می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآور شد: رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی، سفرهای بی مورد و اعمال جراحی غیرضروری به ویژه در حوزه زیبایی مثل کاشت مو، عمل بینی و تردد غیرضروری مردم اوضاع را وخیم‌تر می‌کند.

سلطانی بیان کرد: اگر مردم سه ماه حوصله می‌کردند تا واکسیناسیون به هدف نهایی برسد، این اتفاق رخ نمی‌داد چون واکسیناسیون در ایران هر چند دیر شروع شده ولی در یک ماه اخیر سرعت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه اگر مردم تحمل می‌کردند، بیماری این‌طور ما را غافل نمی‌کرد، گفت: روزانه ۳۰ هزار نفر در خوزستان واکسینه می‌شوند یعنی تا دو ماه آینده حداقل بالای ۶۰ درصد جمعیت واکسینه می‌شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه واکسن وجود دارد و از این نظر مشکلی در استان نداریم، اظهار کرد: اما مردم مراعات نکردند که در این راستا از تمام بزرگان و افراد تأثیرگذار مثل ورزشکاران و هنرمندان درخواست داریم که از طریق رسانه و فضای مجازی به مردم آگاهی بدهند چون شرایط بد است و پرسنل اورژانس بیمارستان‌های مختلف مرتب شاهد حضور مراجعه‌کنندگان هستند.

سلطانی تصریح کرد: سیستم درمان از پرستار تا پزشک به طور شبانه‌روزی در حال فعالیت هستند و از مردم فقط انتظار همکاری داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، هزینه‌های درمان بیماران کرونایی گزاف است و شهروندان از گرانی برخی اقلام دارویی (آن هم با دفترچه‌های تأمین اجتماعی) مانند قرص ایورمکتین و فاویپیراویر گلایه دارند؛ قیمت ۲۸۰ تومانی اسپری‌های تنفسی، قیمت حداقل ۳۰۰ هزار تومانی اسکن ریه و همچنین تحت پوشش بیمه نبودن داروهای تقویتی مثل ویتامین سی، دی و زینک نیز از دیگر گلایه‌های افراد مبتلا به کروناست.

بنابراین از دولت انتظار می‌رود که حداقل در ایام شیوع ویروس کرونا و یا برای بیماران مبتلا به کرونا روند دریافت دارو با قیمت کمتر را تسهیل و در عین حال مالیات بر دارو را از نسخه بیماران کرونایی حذف کند.

البته رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی شهروندان در کنار ترددهای غیرضروری، برگزاری تجمع، فعال بودن تورهای گردشگری، برپا بودن دورهمی‌ها و انجام عمل‌های جراحی زیبایی که خود عامل تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان است را نمی‌توان به عنوان عوامل اصلی بروز فاجعه در استان خوزستان نادیده گرفت.

کد خبر 5280253

منبع: مهر

کلیدواژه: خوزستان استانداری خوزستان دانشگاه علوم پزشکی اهواز پروتکل های بهداشتی تعطیلی ادارات ویروس کرونا ویروس کرونا محرم 1400 ماه محرم بوشهر واکسن کرونا کرمانشاه مراسم عزاداری عکس استانها آمار کرونا روز خبرنگار شیوع کرونا گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیماران کرونایی بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۶۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی استان در بازدید از مزارع گندم مرگور با اشاره به مشاهده علائم اولیه آلودگی بیماری زنگ زرد گندم در برخی از مزارع شهرستان، در خصوص پایش مستمر مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم و سایر بیماری های برگی غلات هشدار داد.

  وی ضمن دستور به کارشناسان پهنه جهت حضور و پایش مستمر مزارع برای کنترل به موقع سن در مرحله مادری ادامه داد: با توجه به وزش باد و بارندگی روزهای آتی و مرحله حساس رشدی گندم، رصد بیماری های برگی غلات و در صورت تداوم شرایط مساعد، مبارزه با بیماریها را با جدیت پیگیر شوند.   در ادامه دیانتی افزود: کنترل علف های هرز حاشیه مزارع به منظور جلوگیری از ورود به مزارع و کاهش بانک ژنی علف های هرز آموزش و ترویج داده شود.   این بازدید به منظور پایش، بررسی و نظارت بر روند مبارزه با عوامل خسارتزا گیاهی با حضور مدیر زراعت سازمان و کمیته فنی جهاد کشاورزی ارومیه در منطقه مرگور انجام و توصیه های فنی لازم به کارشناسان پهنه و کشاورزان ارائه شد.   تاکنون  بیش از ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت مضر سن غلات و ۶۸۰۰ هکتار علیه علف های هرز سمپاشی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد
  • وعضیت عادی برق در اهواز / آبگرفتگی معابر به سرعت تخلیه شد
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • کشف ردپای یک دایناسور ماموت در چین | یک شکارچی غول‌پیکر!
  • برق ۳۰ نقطه در اهواز قطع شد
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • جلب رضایت مردم اساس کار مسوولان کردستان است
  • خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب
  • پیگیری ایجاد بیمارستان ویژه چشم در اهواز